Tuesday, March 23, 2010

aku di tag oleh Udd.....=)

1.- Adakah anda rasa HOT???
yaaa.....aku HOT bila aku jalan tgh2 hari buta,lgi sekarang tgh musim panas.....tapi api neraka lagi panas deee......

2 - Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!



3 - cerita pasal gambar?
gambar nih mase aku g mandi kat air terjun gunung berlumut ramai2...3kete xsilap aku....plan asal nk g mandi air terjun kota..tapi mmber aku ni tersalah ckap, dia ckap air terjun jalan kluang....so, aku bawak la ker gunung belumut...pelik gak aku gunung belumut ade gelongsor air(mcm sunway lagoon tuh)...tuh yang aku terkejut, kejap nyer dah siap renovate...sebb mase tuh memang tgh renovate pon...smpai2 xleyh nk masuk...seb bek la ade orang kmpung tuh buka pintu kecik belah tepi..kne la byar sorang rm2...

4 - bila kali terakhir anda makan pizza?
pizza hut last mkan thun lepas kot..tuh pon sebb ade orang belanjer...pemuda UMNO yang baik ngn kitorang mase program anak angkat kat Sengkang, muar dtg jb...so ajak la kitorang reramai mkan pizza.....relax jer dia..korang mintak la aper yang korang nak...pergh...kalau ikutkan ati, aku nk order satu restorent tuh....tapi bak pepatah, benti sebelum kenyang....mkan sebelum lapa...eh, ade ker???

5 - lagu terakhir anda dengar?
eddie hamid - segalanya telah berakhir...
ade sorang mmber aku nih....dia xbaper layan la citer melayu,lagu melayu...lagi2 yang jiwang2...tapi sejak da ade kekasih hati nih....da terbalik....layan citer melayu...donlod lagu2 jiwang...aku rumet dia terpakse dengar lagu yang berulang2 kadang2 smpai lebih 10 kali dia ulang lagu yang same....seb bek rumet..hoohohooo


6- selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
name aku mohd firhan.....tapi masuk sekolah menengah(smakj), ade ustad tuh panggil aku pian...sebb aku baik ngn sorang nih name dia pion.....punyer la jauh firhan smpai ke pian....kekal la smpai sekarang name pian tuh...ade gak panggil pi'an....ade qolqolah ckit..huhuhuh.....ade gak panggil fir....ade gak panggil han....n family panggil aku iwan.....hhaaaa...ni lagi jauh......aku pun xtau dr mane asal name iwan tuh.....mase aku baby, mkcik2 aku panggil pipi.....agknyer sebb dlu aku comel sgt..pipi tmbam agknyer...hohoohohhoho

7 - tag lagi 8 org
alamak, aku ni blogger baru...so kawan xramai lgi....jd xper kan kalau xckup 8org...tapi aku try ckupkan 8orang gak...
udd
anis
bulat
etong
senol
jai
mat kanta
fiza mazalan



9 - siapakah org no.1 kepada anda?
die adalah kwn a.k.a dak batch ak ms kat smakj...
pernah tolong aku diwaktu aku ade masalah
best r ade kawn cm dia

10 - katakan sesuatu mengenai org no.5
orang no 5 ni pelik ckit....walaupun dia sorang yang pandai...tapi bila smpai waktu tingtong dia, memang kesian aku tgk dia...da mcm orang 3suku pon ade...lgi2 sejak da ade kapel nih...layan lagu jiwang jer..hohoohohoh....seorang yang baik hati...xpenah tinggal solat...bertangungjawab.....

11 - no.3 ada hubungan dengan siapa?
budak no 3 nih ade hubungan ngn shiqim.......orang yang paling dia syg....da kapel lebih 4thun beb.....tahniah2....

12 - bagaimana pula dengan no.4?
budak no 4 nih xabis2 promote pasal insurans dia...almaklumlah da bergelar pekerja....kitorang blom abis belajo, dia da ade pendapatan tetap...jeles woo.....

13 - pesanan kepada orang no.6
alamak..nk pesan aper ek kat jai....hem....semoga berjaya dalam aper jua ujian yang ko tempuhi..aku tau ko tabah menghadapi...cepat2 la kawen....nk rase nasi minyak ko plak.....


14 - kata2 cinta untuk orang no.2
oit......mane ade kata2 cinta untuk budak no 2 nih....nk kne langgar ngn LC api ker....da berpunyer kot....ish2...imposible2.....

15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
xde persamaan la....mat kanta laki, fiza pompuan.....kanta blom kawen...fiza da nk kawen...tapi ade satu persamaan.....xkira la aper perbezaan....mereka berdua tetap kawan aku.......

16 - berikan 5 perkara yg anda tau tentang org yg mengtag anda
nurul huda name diberi....
senyuman menarik nmpak gigi....
orangnyer simple n happening sekali....
ngurat la cepat sebb single lagi....huhuuuhuhuhu(btol ke single lagi??)

17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU?
-persamaan nyer adalah kedua2 ekor binatang ini adalah binatang yang sah untuk dijadikan korban......

18 - perasaan anda wat tag ni?
bgus2...bleyh mengisi masa lapang..padahal xlapang pon...kuikuikui....

19 - adakah anda tau si razman itu sengal?
razman aku xkenal....rozman aku kenal la...sekarang dia da mkin bulat...tapi sengal tuh xde kot....

20 - a)GAY or b)LESS
masyaAllah.....nabi xngaku ummat beb sape jd GAY or LESS nih....tapi less sugar bleyh......

7 comments:

=*NuRo0L* = said...

nampak sgt ko tak bace blog aku pyan...aku tag ko dulu kot...hum.majukkkk...

pY@n87 said...

jai......bukan aku xbaca...aku cari gak aper yang ko kata ko tag aku....tapi aku xpasan.....aku xfahm mase tuh....

cik nad said...

like2.....nice blog =p

Anonymous said...

pi'an....
cop2..ak penah tlg ko ke?
bile?bkn ko ke y penah tlg ak?
conpius...hehe....

thanx puji ak...terangkat bile dgr pujian dr ko...haha...
ye ak single, sy nk knl sila isi borang..
borang ley amik kat HEP UTHM k...
lala...

pape pn thanx pi'an...
keep in touch k:)

pY@n87 said...

ala..ko xsedar...aku je yang sedar...
nnti aku soh orang2 kampung aku amek borang tuh k...ko jgn lari plak.....

onniye*occuke said...

kate2 cinta utk aku mane???haha

pY@n87 said...

oit anis....ni bukan aku yang nk kne lnggar ngn LC api nih..ni ko yang nk pegi kne langgar...berani ko ek....ish3...